tree

Vi tror att Bibeln är sann i det den lär och vi räknar med att Gud på ett övernaturligt sätt kan och vill möta människor till upprättelse, befrielse, helande och till ett helt liv. Överallt där Guds rike är verksamt upphör den här världens begränsningar och Guds övernaturliga verklighet tar över. Uppdraget som Jesus sade att han kom för att utföra – att återupprätta och sprida Guds rike i den här världen – är nu församlingens ansvar i egenskap av Kristi kropp och vår längtan är att vi tillsammans ska få växa i det uppdraget.

Vi bekänner oss till den klassiska kristna tron, vilken vi så klart delar med alla andra kristna kyrkor och samfund, och som tidigt formulerades i den apostoliska trosbekännelsen och den niceano-konstantinopolitanska trosbekännelsen.

Gud är för dig

Gud älskar alla människor så mycket att han själv blev människa. Han lät sig födas i ett stall och fick namnet Jesus. Han växte upp och levde som människa för att visa oss hur Gud är och för att bli en förebild för oss. Jesus dog sedan på ett kors för vår skull för 2000 år sedan. Han gav sitt liv som betalning för att vi, trots vår synd, skall kunna ha en relation med Gud. Trots att det är så länge sedan är det fortfarande aktuellt eftersom han besegrade döden, uppstod och lever idag. Han vill att vi ska leva tillsammans med honom och ger oss, var och en, möjlighet att göra det. När vi väljer att följa honom erbjuder han befrielse och upprättelse från allt som binder och vill hålla oss tillbaka.

I Johannes evangelium 3:16 uttrycks det så här: ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.” Detta är goda nyheter för oss och för alla människor i alla tider. Meningen med livet är att lära känna Gud och att leva i gemenskap med honom. Att inte göra det är att missa målet.

Att Gud älskar oss, dig och mig, och vill ha gemenskap med oss är det viktigaste i livet. Vi vill visa vår tacksamhet till honom genom att ständigt ha honom i centrum och tillsammans leva i hans kärlek. Om du ännu inte har valt att följa honom finns det inget som hindrar att du gör det just idag.

Vill du veta mer?

Kontakta oss om du vill veta mer. Ring oss eller boka in en kortare träff – vi tar oss gärna tid för dig. Vi har inte alla svar, men vi har en hel del erfarenhet och vill gärna stötta dig i dina funderingar om livet och tron.